Solvay Kring: Access to Talent 

De Solvay Kring is een studentenvereniging voor en door de studenten handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De Kring deelt haar naam met de Solvay Business School, die als onderdeel van de faculteit Economische Wetenschappen borg staat voor het afleveren van mondige handelsingenieurs met een wetenschappelijk-technisch én bedrijfseconomisch profiel. De “Solvay”-opleiding heeft niet alleen een stevige reputatie opgebouwd in het Belgische en internationale bedrijfsleven, het is met 500 studenten ook één van de grootste aan de VUB. De Solvay Kring is daarom uniek geplaatst om als link op te treden tussen uw bedrijf, de faculteit Economische Wetenschappen en de studenten handelsingenieur. Daarom stellen wij u enkele samenwerkingsmogelijkheden voor. Waar ligt onze meerwaarde voor u?

Kortom, de Solvay Kring heeft alles in huis om een belangrijke strategische partner te worden voor uw bedrijf. Omdat wij bovendien weten dat elke organisatie anders is en specifieke behoeftes heeft, luisteren we graag naar wat u precies wil bereiken. De formules die we aanbieden zijn dus niet te nemen of te laten. We nemen graag de tijd om samen met u een oplossing op maat te creëren. We bieden u tot slot de mogelijkheid om hoofdpartner te worden van de Solvay Kring. Daarmee integreert en versterkt u alle middelen die wij aanbieden om uw bedrijf te profileren aan de Vrije Universiteit Brussel. Wij zullen deze pagina afsluiten met een aantal referenties: bedrijven die in het verleden reeds meermaals hun vertrouwen in de Solvay Kring hebben gevestigd.
  • Toegang tot talent: In de ‘war for talent’ krijgt u in een vroeg stadium toegang tot young high potentials en kan u op een heel doelgerichte manier uw rekruteringsproces introduceren.
  • Branding: Via verschillende kanalen kan u uw corporate image en de zichtbaarheid van uw producten en diensten opkrikken bij een interessante doelgroep.
  • Public Relations: U legt langs formele en informele weg waardevolle contacten in een academisch milieu.

Onbekend is onbemind

Naambekendheid is een eerste stap om uit te groeien tot een aantrekkelijke potentiële werkgever. De Solvay Kring kan u daarbij uitstekend van dienst zijn. Via verschillende branding channels brengen we uw bedrijfsnaam onder de aandacht van de Brusselse student(e). Interactie is de volgende stap. Een actieve relatie opbouwen met young potentials vereist een meer intensieve aanpak. Door onze positie aan de VUB en onze knowhow kunnen wij het geschikte evenement voor u organiseren: van workshops over recepties en lezingen tot bedrijfsevents.

.

Branding your image

Branding

Visuele communicatie is een sterk wapen. Uw bedrijfsnaam en –profiel banen zich een weg naar de VUB-student via een waaier aan kanalen die de Solvay Kring creëert, beheert en versterkt.

De Solvay Kring behoort tot de grootste studentenverenigingen in Brussel. Onze activiteiten zijn echte referentiepunten geworden op de academische en studentikoze kalender. We organiseren  grote activiteiten, zoals het galabal, de sportbeurs en grote TD’s, op de campus en erbuiten zoals Carré Night. Hiervoor wordt op grote schaal en intensief promotie gemaakt, a rato van meer dan 500 grote kleurenaffiches, 1000 flyers en tal van stickers per event.

Onze drukbezochte website wordt ook steeds voorzien van de nodige affiches en wordt regelmatig helemaal aangepast naar aanleiding van onze events. Ook voor onze kleinere events investeren we ruim in promotiemiddelen. Wij garanderen u dan ook een sterke zichtbaarheid voor een ruim publiek op de campussen van de VUB en zelfs ver daarbuiten.

Als meest innovatieve studentenvereniging investeert de Solvay Kring jaarlijks in nieuwe cursussen. Zo kunnen wij de studenten het beste dienen met het nieuwste en meest complete studiemateriaal. Daarom bestaat ons cliënteel niet enkel uit handelsingenieurs maar ook uit studenten van diverse studierichtingen die gemeenschappelijke vakken volgen. Als best draaiende cursusdienst aan de VUB verkoopt de Solvay Kring jaarlijks meer dan 1500 cursussen, die wij ook van de nodige advertentieruimte voorzien. Ook hierdoor kunnen wij een grote zichtbaarheid bij de studenten garanderen.
De Solvay Kring kan als ideale uitvalsbasis dienen om promotie te maken voor uw producten of diensten bij de studenten van de VUB. Zo kunnen wij u helpen met het uitdelen van samples of flyers (al dan niet tijdens een activiteit), het organiseren van wedstrijden tijdens één van onze events, of helpen bij het vergroten van uw naambekendheid. Wij staan open voor al uw verzoeken en zoeken graag naar een formule die het best past bij uw behoeften.

Cursusdienst

Aan de Vrije Universiteit Brussel zijn studenten- verenigingen de voornaamste distributeurs van extra cursusmateriaal. Door onze cursusdienst te steunen creëert u eenvoudig een sterke naambekendheid bij alle studenten handelsingenieur.

Ontdek meer

Promotie Activiteiten

De TD’s van de Solvay Kring zijn door hun uitstraling de uitgelezen momenten om bij een heel ruim studentenpubliek aandacht te genereren.
Ontdek meer

Website

Onze website is een drukbezocht portaal waar studenten, oud-studenten en sympathisanten up-to-date informatie inwinnen over de educatieve, studentikoze, culturele en sportieve activiteiten van de kring. Wij bieden uw bedrijf de mogelijkheid logo’s online te plaatsen; deze kunnen worden gekoppeld aan uw job en stage aanbiedingen of een link naar uw keuze.
Ontdek meer

Solvay Galabal

Het Solvay-galabal is een van de grootste in zijn soort. Traditie en prestige overheersen op deze jaarlijkse samenkomst van studenten, professoren en alumni. We schetsen hieronder enkele samenwerkingsmogelijkheden; een formule op maat behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden, net als schenkingen in natura.
Ontdek meer

Solvay Business Lectures

De Business Lectures zijn een reeks van lezingen of workshops met als doel de studenten een aantal zeer praktische zaken bij te leren: hoe kan je op de beurs beleggen? Hoe onderhandel je? Wat doe je best met je eerste loon? Hoe network je? De lezingen zijn gericht op alle studenten van de VUB, de Solvay Brussels School of Economics and Management van de ULB en Solvay alumni.
Ontdek meer

Social Media

Jong volwassenen zijn steeds meer sociaal actief op internet. Ook als consument, of in de zoektocht naar een job is dit te merken. Voornamelijk bij studenten is deze trend sterk aanwezig. Social Media: Via onze Facebook- en Twitterpagina kunnen wij eveneens promotie voeren voor uw bedrijf.
Ontdek meer

Interactie

Met de branding channels die de Solvay Kring u ter beschikking stelt vestigt u een stevige basis op het vlak van naambekendheid. We bieden hierna enkele interactie mogelijkheden aan om gericht en actief een relatie op te bouwen met young potentials aan de VUB. Daarnaast helpt de Solvay Kring u bij de promotie voor uw eigen activiteiten of organiseert in samenspraak een event op uw maat voor een bijzonder interessante doelgroep.

De Solvay Kring is optimaal geplaatst om onze studenten rechtstreeks te bereiken. Ons nauw contact met de studenten waar we dagelijks mee in de les zitten zorgt ervoor dat onze mails effectief gelezen worden, een probleem waar de meeste organisaties en ook onze eigen faculteit enorm mee kampen.
Wij bieden dus de mogelijkheid aan om via De Solvay Kring uw mails te versturen naar studenten van onze faculteit. Dit kan ook zeer doelgericht gebeuren, alle studenten handelsingenieur, of enkel de laatste jaars, of de studenten die op zoek zijn naar stages bijvoorbeeld.
Als Partner van de Business Lectures  hebt u onmiddellijk een unieke mogelijkheid om de studenten rechtstreeks en persoonlijk te benaderen. Vooral door het voorzien van een lezing of workshop gegeven door een expert van binnen uw bedrijf.
Tijdens de lezing of workshop kan u hem overtuigen van de uitgebreide knowhow van uw bedrijf en zijn interesse in een carrière binnen uw sector aanwakkeren. En nadien kan er een receptie georganiseerd worden waar de studenten dieper ingaan op enkele specifieke onderwerpen die hen het meeste boeien, en waar u, ook als bedrijf, een persoonlijkere informele band met de student kan opbouwen.

.

Jong volwassenen zijn steeds meer sociaal actief op internet. Ook als consument, of in de zoektocht naar een job is dit te merken. Voornamelijk bij studenten is deze trend sterk aanwezig. Social Media: Via onze Facebook- en Twitterpagina kunnen wij eveneens promotie voeren voor uw bedrijf.
Ook op Linkedin, dat het laatste jaar een enorme groei heeft genoten onder de studenten is de Solvay Kring actief. Natuurlijk is er op sociale media geen beter aanknooppunt om onze studenten te bereiken dan via hun medestudenten die in de Solvay Kring actief zijn.
Als partner van de Solvay Kring wordt u op de hoogte gehouden van onze “High Potential” studenten. Wij houden voornamelijk de academisch sterkere studenten in de gaten, en kunnen uw bedrijf zeer gemakkelijk met hen in contact brengen.

De voorgaande interactiemogelijkheden zijn onze “tried and tested” kanalen die we jaarlijks kunnen aanbieden, maar wij zitten ook niet stil tijdens het jaar en staan altijd open voor nieuwe ideeën van onze leden en onze partners. Onze partners worden altijd als eerste op de hoogte gesteld van nieuwe initiatieven of trends die op de universiteit groeien. Wij kunnen heel snel en efficiënt inspelen op al uw vragen en suggesties, en werken heel graag mee aan uw eigen events, die sommige bedrijven reeds organiseren voor studenten.

Bundle Deals

Volgende drie voorstellen zijn enkele mogelijkheden die volgens ons de ideale mix vormen om een zeker doel te bereiken. Het is natuurlijk mogelijk om daar in samenspraak met u aan te sleutelen om een oplossing aan te bieden die mogelijk nog beter bij de noden van uw bedrijf past.

Media Oriented

Voor partners die enkel op zoek zijn naar naambekendheid en een zekere aanwezigheid op de campus stellen wij een combinatie van onze communicatiekanalen voor.
Ontdek meer

Student Oriented

Voor partners die een nauwere interactie met onze studenten zoeken. Deze combinatie garandeert een zeer sterke en gerichte communicatie naar onze studenten toe. Het geeft u de mogelijkheid om vele studenten al vanaf hun eerste studiejaren vertrouwd te krijgen met uw bedrijf, en talent naar u toe te trekken.
Ontdek meer

Hoofdpartner

Het hoofdpartnerpakket van onze kring is een pakket dat al de bovenstaande mogelijkheden combineert. Dit pakket vormt de ideale mix tussen het creëren van naambekendheid en deze verzilveren door actief en gericht te communiceren met young potentials. Als hoofdpartner van de kring bent u uiteraard ook automatisch hoofdpartner van het galabal en platinum partner van de Solvay Business Lectures.
Ontdek meer

Referenties

De volgende ondernemingen vestigden in het verleden reeds het vertrouwen in ons.

Heeft u een voorstel gevonden dat bij uw interesses past? Stuur ons dan een e-mail naar voorzitter@solvaykring.be voor een offerte. Uiteraard zijn voorstellen op maat altijd een optie!